Logo

Tidigare föredrag

Åsa Bergman

VD, Sweco

måndag, 30 september 2019

HA1

Beskrivning

Chalmers Börssällskap är glada att välkomna näringslivets mäktigaste kvinna år 2019: Åsa Bergman, VD för Sweco.

Åsa Bergman studerade civilingenjörsprogrammet väg och vatten vid KTH i Stockholm. Direkt efter examen anställdes hon på arkitektbyrån FFNS, bolaget som senare blev grunden till nuvarande Sweco. Åtta år efter examen utsågs hon till regionchef med ansvar för Swecos projektledare i norra Sverige, innan hon år 2006 blev vd för Sweco management. År 2012 tillträdde Åsa som vd och koncernchef för Sweco.

Åsa är uppmärksammad för sitt ledarskap och utsågs redan 2012 till Årets Ledarutvecklare av chefsorganisationen Ledarna. 2017 tilldelades hon det internationella priset Leading Women Award av Business Council for Sustainable Development- en utmärkelse som uppmärksammar kvinnliga ledare som visar vägen mot en jämställd och hållbar framtid. År 2019 blev Åsa utsedd av Veckans Affärer till Sveriges näringslivs mäktigaste kvinna. Juryns motivation lyder:

”Hon styr över 15 000 medarbetare i 70 länder i Europas ledande företag i branschen. Med fokus på urbanisering, digitalisering, globalisering och ökad miljömedvetenhet är det hon som leder arbetet med att skapa framtidens samhälle”.

Sweco är ett av de ledande konsultföretagen inom teknik och arkitektur i Europa med 15 000 anställda på uppdrag i 70 länder och en omsättning på cirka 18,7 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm.

Vill du ställa frågor till Åsa redan nu kan du göra det på facebook, instagram, twitter eller i CBS-appen under #CBSBergman

För att kunna delta behöver du vara medlem i Chalmers Börssällskap. Detta blir du enklast i vår app, registrera dig som medlem och betala 50kr direkt i appen. Medlemskapet gäller hela verksamhetsåret. Du som är medlem sedan tidigare behöver uppdatera ditt medlemskap för läsåret 19/20.

Kom och lyssna på Åsa Bergman den 30 september klockan 12.00 i HA1!

Sweco bjuder på lunch!

Bli medlem i CBS

Fri entré till alla våra evenemang.

Endast 100 kr per läsår