Logo

Tidigare föredrag

BONUS: Azita Shariati

VD, Sodexo

tisdag, 7 maj 2019

Beskrivning

Styrelsen 18/19 slänger in en liten bonusföreläsning;

Chalmers Börssällskap är mycket glada att välkomna Azita Shariati, VD för Sodexo AB.

Azita växte upp i Teheran och kom som 18-åring till Sverige år 1986. Hon har sedan dess hunnit studera kurser på Handels i Göteborg, utbildat sig till Kostekonom vid GU samt studerat Systemutveckling här på Chalmers. Azita började arbeta på Sodexo 1998, då som resataurangchef. Hon har sedan dess klättrat inom företaget och är sedan 2011 är Azita VD på Sodexo AB. År 2015 utsågs hon dessutom till Sveriges mäktigaste kvinna av Veckans Affärer.

Sodexo utvecklar, leder och levererar tjänster till företag, institutioner och offentlig sektor i Sverige och i Norden. Företaget erbjuder reception, säkerhet, städning och hjälpmedelsservice till måltidstjänster, måltidskuponger och facility management. Med verksamhet i Sverige, Finland, Norge och Danmark omsätter Sodexo i Norden 7,5 miljarder kronor och har 11 000 anställda.

Förutom Azitas enorma driv och spikraka karriär engagerar hon sig jämställdshetsfrågor, och när hon 2010 fortfarande satt som vice VD på Sodexo satte hon upp målet att inom fem år ha 50 % kvinnor på högre chefspositioner. Hur har det då gått?

"På ledningsnivå har vi nått målet, där är nu 50 procent kvinnor (2015). Vi har gått från 14 procent 2010 när nollmätningen gjordes. Vi har skapat en medvetenhet och genomfört ett antal åtgärder. Om vi når den exakta siffran 50, 48 eller 52 är inte viktigt - vi har skapat en rörelse", säger hon.

Vill du ställa frågor till Azita redan nu kan du göra det på twitter, instagram, facebook eller i CBS-appen under #CBSShariati

För att kunna delta behöver du vara medlem i Chalmers Börssällskap. Detta blir du enklast i vår app, registrera dig som medlem och betala 50kr direkt i appen. Medlemskapet gäller hela verksamhetsåret. Du som är medlem sedan tidigare behöver uppdatera ditt medlemskap för läsåret 18/19.

Kom och lyssna på Azita Shariatis spännande livsresa och karriär den 7 Maj klockan 12.00 i HA1!

Sodexo bjuder på lunch!

Bli medlem i CBS

Fri entré till alla våra evenemang.

Endast 50 kr per läsår