Logo

Tidigare föredrag

Per Wassén

VD PowerCell

tisdag, 19 november 2019

Gustaf Dalén-salen

Beskrivning

CBS välkomnar VD för börsraketen Powercell, Per Wassén!

PowerCell utvecklar bränsleceller. En bränslecell är en energiomvandlare som gör om den kemiska energin i vätgas till elektricitet. Med patent för att optimera bränsleutnyttjning, har man tagit fram en produkt med hög energitäthet och vatten som enda restprodukt. Härnäst ska de delta i ett EU:s storsatsning, där de kommer bidra med bränsleceller till tunga lastbilar. Målet är att minska koldioxidutsläppen, för att möta kraven som EU ställt upp. 

Per har en civilingenjörsexamen i Teknisk Fysik från Chalmers samt en civilekonomexamen från Handelshögskolan i Göteborg. Han började sin karriär inom Volvogruppen och har där haft roller inom främst affärsutveckling och strategi. Sedan 2015 sitter han som VD för PowerCell.

Är du nyfiken på Pers karriärsresa, bränsleceller och hur det är att sitta som VD för ett företag som tycks ha obegränsade framtidsutsikter? Då är du varmt välkommen på lunchföreläsning den 19 november.

Vill du ställa frågor till Per redan nu kan du göra det på facebook, instagram, twitter eller i CBS-appen under #CBSWassen

För att kunna delta behöver du vara medlem i Chalmers Börssällskap. Detta blir du enklast i vår app, registrera dig som medlem och betala 50kr direkt i appen. Medlemskapet gäller hela verksamhetsåret. Du som är medlem sedan tidigare behöver uppdatera ditt medlemskap inför läsåret 19/20. 

PowerCell bjuder på lunch!

Bli medlem i CBS

Fri entré till alla våra evenemang.

Endast 50 kr per läsår